Szeszfõzés házilag – Útmutató kezdõ és haladó házipárlat-készítõknek

TANULD MEG A HÁZI LEPÁRLÁS ÖSSZES FORTÉLYÁT – BELEÉRTVE AZ ALAPOKAT, AZ ÍZFEJLESZTÉST ÉS A PALACKOZÁST – EBBÕL AZ IRÁNYADÓ KÉZIKÖNYVBÕL!
Akár arról keresel egyértelmû, érthetõ információkat, hogy miképpen készítsd el az elsõ párlatodat, akár gyakorlott házipárlat-fõzõnek mondhatod magadat, ha tovább szeretnéd tökéletesíteni az italaidat, jó helyen jársz. Ebben az útmutatóban Aaron Hyde minõsített szakember avat be a különbözõ eljárások kulisszatitkaiba, a fermentáció fázisától a lepárlás folyamatain át az érlelésig és a lehetséges keverések készítéséig. A könyvben olvashatsz:
– A lepárlásról: Az alapokról, a desztilláció elméletérõl, a különbözõ lepárlókészülék-dizájnokról, a párlatokról és hozzávalóikról.
– A lepárlás elõtti teendõkrõl: Ismerd meg a fermentáció folyamatait, készítsd el a saját cefrédet!
– A lepárlás folyamatáról: Ez a lényeg! Az útmutató leghosszabb része e témát járja körül, bemutatva a modern desztillációs technikákat, a lepárlás folyamatát, a kulcsfontosságú döntéseket, a folyamatvezérlést, a szesz begyûjtését és további desztillációs lépcsõket.
– A lepárlás utáni eljárásokról: Az ízvilág kifejlesztésérõl, illetve kontrollálásáról, az alkohol szûrésérõl, az érlelés folyamatáról, a minõségi szempontokról, a keverésrõl, továbbá a palackozásról és a tárolásról is hasznos ismereteket szerezhetsz.
– Receptek: Akár bourbont, akár skót whiskyt, gint, rumot vagy vodkát szeretnél készíteni, ha lépésrõl lépésre követed a szerzõ instrukcióit, tökélyre fejlesztheted a tudományodat.
Megbízható és kipróbált információival ez a kötet a párlatkészítés új sztenderdjét teremti meg.

Cikkszám: 9789635096343 Kategóriák: , Címkék: ,

9 775 Ft

1 készleten

Leírás

TANULD MEG A HÁZI LEPÁRLÁS ÖSSZES FORTÉLYÁT – BELEÉRTVE AZ ALAPOKAT, AZ ÍZFEJLESZTÉST ÉS A PALACKOZÁST – EBBÕL AZ IRÁNYADÓ KÉZIKÖNYVBÕL!
Akár arról keresel egyértelmû, érthetõ információkat, hogy miképpen készítsd el az elsõ párlatodat, akár gyakorlott házipárlat-fõzõnek mondhatod magadat, ha tovább szeretnéd tökéletesíteni az italaidat, jó helyen jársz. Ebben az útmutatóban Aaron Hyde minõsített szakember avat be a különbözõ eljárások kulisszatitkaiba, a fermentáció fázisától a lepárlás folyamatain át az érlelésig és a lehetséges keverések készítéséig. A könyvben olvashatsz:
– A lepárlásról: Az alapokról, a desztilláció elméletérõl, a különbözõ lepárlókészülék-dizájnokról, a párlatokról és hozzávalóikról.
– A lepárlás elõtti teendõkrõl: Ismerd meg a fermentáció folyamatait, készítsd el a saját cefrédet!
– A lepárlás folyamatáról: Ez a lényeg! Az útmutató leghosszabb része e témát járja körül, bemutatva a modern desztillációs technikákat, a lepárlás folyamatát, a kulcsfontosságú döntéseket, a folyamatvezérlést, a szesz begyûjtését és további desztillációs lépcsõket.
– A lepárlás utáni eljárásokról: Az ízvilág kifejlesztésérõl, illetve kontrollálásáról, az alkohol szûrésérõl, az érlelés folyamatáról, a minõségi szempontokról, a keverésrõl, továbbá a palackozásról és a tárolásról is hasznos ismereteket szerezhetsz.
– Receptek: Akár bourbont, akár skót whiskyt, gint, rumot vagy vodkát szeretnél készíteni, ha lépésrõl lépésre követed a szerzõ instrukcióit, tökélyre fejlesztheted a tudományodat.
Megbízható és kipróbált információival ez a kötet a párlatkészítés új sztenderdjét teremti meg.

További információk

Író

Kiadó

Lapszám

Kiadás éve