Egy falat India – A legendás Dishoom étterem legjobb receptjei

Az Egy falat India nemcsak varázslatos ízekben és vibráló színekben gazdag ételek receptjeit osztja meg velünk, hanem kalandos utazásra is invitál. A legendás Dishoom étterem alapítói személyes történeteiken keresztül repítenek el bennünket a távoli és egzotikus Bombaybe.
Miközben megtanuljuk elkészíteni az autentikus indiai fogásokat – a csatnikat és szamószákat, a változatos maszálákat, a selymesen krémes dált, a laktató birjánit, a hajszálvékony nánkenyeret -, bebarangoljuk az állandóan nyüzsgõ, kozmopolita fõvárost is, megismerjük nevezetességeit, történetét és szokásait. Megtudjuk, hogy csájt kortyolgatva milyen fogással érdemes kezdeni a napot egy lusta reggelen, hogyan készül a legjobb hûsítõ, a mangólasszi; és ami az indiai konyhában elengedhetetlen: tökélyre emeljük a fûszerek használatát.

"Ha az emberek együtt esznek, a köztük lévõ falak leomlanak."
Shamil Thakrar,
a Dishoom alapítója

"Ez a könyv szerelmi vallomás Bombayhez, amelyet az ételeken és emlékeken keresztül mesélnek el."
Yotam Ottolenghi

9 500 Ft

1 készleten

Leírás

Az Egy falat India nemcsak varázslatos ízekben és vibráló színekben gazdag ételek receptjeit osztja meg velünk, hanem kalandos utazásra is invitál. A legendás Dishoom étterem alapítói személyes történeteiken keresztül repítenek el bennünket a távoli és egzotikus Bombaybe.
Miközben megtanuljuk elkészíteni az autentikus indiai fogásokat – a csatnikat és szamószákat, a változatos maszálákat, a selymesen krémes dált, a laktató birjánit, a hajszálvékony nánkenyeret -, bebarangoljuk az állandóan nyüzsgõ, kozmopolita fõvárost is, megismerjük nevezetességeit, történetét és szokásait. Megtudjuk, hogy csájt kortyolgatva milyen fogással érdemes kezdeni a napot egy lusta reggelen, hogyan készül a legjobb hûsítõ, a mangólasszi; és ami az indiai konyhában elengedhetetlen: tökélyre emeljük a fûszerek használatát.

"Ha az emberek együtt esznek, a köztük lévõ falak leomlanak."
Shamil Thakrar,
a Dishoom alapítója

"Ez a könyv szerelmi vallomás Bombayhez, amelyet az ételeken és emlékeken keresztül mesélnek el."
Yotam Ottolenghi

További információk

Író

Kiadó

Lapszám

Kiadás éve