Az új hedonizmus szabadsága – Egyszerûen elkészíthetõ glutén-, tej- és cukormentes fogások hétköznapokra és ünnepekre

"Ami engem rabul ejt. A kelkáposzta erezete. A különféle zöldek, a színátmenet, ahogy haladunk a káposztafej belseje felé. A dióbél aprólékosan kidolgozott formája és rajzolata. A látvány, ahogy megcsillan rajta a fény. A frissen szedett paradicsom zöld illata – igen, szerintem ennek az illatnak színe van -, amikor elválik a kocsánytól. Ilyen inspirációk ösztönöznek a receptek kidolgozására: színek, illatok, a látvány, a forma, az íz."

A jó minõségû, friss, szezonális alapanyagokkal való szenvedélyes kapcsolat jól érzékelhetõen végigvonul a könyvön a levesektõl és salátáktól az egytálételeken át a desszertekig. Rubin Eszter új kötete megmutatja, hogy a glutén-, tej- és cukormentesség a legkevésbé sem jár lemondással. Sõt, éppen ellenkezõleg, ez a fajta életmód sokkal inkább egy új világot nyit, megszabadulást a káros beidegzõdésektõl, az egészségre ártalmas alapanyagoktól. Mindez azonban nem a megszokott hozzávalók mániákus helyettesítésérõl szól. Nyugodtan engedjük el ezt a gondolkodásmódot, és adjuk át magunkat az egészségünket támogató, élõ és éltetõ fogások által biztosított új hedonizmusnak!

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd mûvészeti iskolát végzett és enteriõrtervezõként dolgozott, késõbb cukrászképesítést szerzett. A Jaffa Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerû Árnyékkert címû regénye, ezt követte 2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv elsõ és második kötete, majd a Gyulladáscsökkentõ étrend és életmód, 2022-ben pedig a Hormonegyensúly étrend és életmód. További szépirodalmi kötetei: Barhesz (2012, Ulpius Ház), Barhesz 2., bõvített kiadás (2016, Atheneum), Bagel (2016, Atheneum), Minek szenved, aki nem bírja (2021, Kalligram). A Barheszbõl monodráma is készült, amelyet Csákányi Eszter adott elõ. Eddigi szépirodalmi és gasztronómiai munkáinak összegzéseként 2022-ben jelent meg a Mit esztek ti otthon, mannát? címû nagyformátumú irodalmi szakácskönyv. www.rubineszter.com

4 999 Ft

1 készleten

Leírás

"Ami engem rabul ejt. A kelkáposzta erezete. A különféle zöldek, a színátmenet, ahogy haladunk a káposztafej belseje felé. A dióbél aprólékosan kidolgozott formája és rajzolata. A látvány, ahogy megcsillan rajta a fény. A frissen szedett paradicsom zöld illata – igen, szerintem ennek az illatnak színe van -, amikor elválik a kocsánytól. Ilyen inspirációk ösztönöznek a receptek kidolgozására: színek, illatok, a látvány, a forma, az íz."

A jó minõségû, friss, szezonális alapanyagokkal való szenvedélyes kapcsolat jól érzékelhetõen végigvonul a könyvön a levesektõl és salátáktól az egytálételeken át a desszertekig. Rubin Eszter új kötete megmutatja, hogy a glutén-, tej- és cukormentesség a legkevésbé sem jár lemondással. Sõt, éppen ellenkezõleg, ez a fajta életmód sokkal inkább egy új világot nyit, megszabadulást a káros beidegzõdésektõl, az egészségre ártalmas alapanyagoktól. Mindez azonban nem a megszokott hozzávalók mániákus helyettesítésérõl szól. Nyugodtan engedjük el ezt a gondolkodásmódot, és adjuk át magunkat az egészségünket támogató, élõ és éltetõ fogások által biztosított új hedonizmusnak!

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd mûvészeti iskolát végzett és enteriõrtervezõként dolgozott, késõbb cukrászképesítést szerzett. A Jaffa Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerû Árnyékkert címû regénye, ezt követte 2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv elsõ és második kötete, majd a Gyulladáscsökkentõ étrend és életmód, 2022-ben pedig a Hormonegyensúly étrend és életmód. További szépirodalmi kötetei: Barhesz (2012, Ulpius Ház), Barhesz 2., bõvített kiadás (2016, Atheneum), Bagel (2016, Atheneum), Minek szenved, aki nem bírja (2021, Kalligram). A Barheszbõl monodráma is készült, amelyet Csákányi Eszter adott elõ. Eddigi szépirodalmi és gasztronómiai munkáinak összegzéseként 2022-ben jelent meg a Mit esztek ti otthon, mannát? címû nagyformátumú irodalmi szakácskönyv. www.rubineszter.com

További információk

Író

Kiadó

Lapszám

Kiadás éve