Zöldségszerelem – Titkok és trükkök a vetõmagtól a villáig
A zöldségek elképesztõen titokzatosak. Ha egymás mellé rakunk egy nagyüzemi és egy háztáji paradicsomot, úgy tûnhet, nagyjából ugyanolyanok: pirosak, édesek, kerekek – de valójában belül nagyon is mások! A napérlelte, puha, illatos házi paradicsom már a génjeiben is eltér a boltitól.
A Zöldségszerelem termelõi interjúk és tudományos cikkek százai, valamint személyes termelési tapasztalatok alapján mutatja be, hogyan és miért lesz egy-egy zöldségünk értékesebb, ha otthoni vagy kistermelésbõl származik, mint
ha nagyüzemben állítják elõ. Milyen tápanyagtartalmú az a zöldség, amit a boltban találunk? Honnan jön? Mekkora a vegyszerszennyezettség kockázata? Mennyi energiát igényelt az elõállítása? Pontosan miért is állítják a szakemberek, hogy fogyasszunk sok zöldséget? És mennyi a sok? Ezeket a kérdéseket saját egészségünk és életminõségünk érdekében is érdemes feltenni, de ennél többrõl van szó: a világ szén-dioxid-lábnyomának körülbelül egyharmada kapcsolódik a táplálkozásunkhoz, így az étkezésünkkel a világunk sorsát is alakítjuk. A változtatást otthon is elkezdhetjük. Elsõ lépésként elég, ha igazi ínyenccé válunk, idõt és energiát fordítunk táplálkozásunkra, és szezonálisan étkezünk.
5 990 Ft
Elfogyott
Leírás
A zöldségek elképesztõen titokzatosak. Ha egymás mellé rakunk egy nagyüzemi és egy háztáji paradicsomot, úgy tûnhet, nagyjából ugyanolyanok: pirosak, édesek, kerekek – de valójában belül nagyon is mások! A napérlelte, puha, illatos házi paradicsom már a génjeiben is eltér a boltitól.
A Zöldségszerelem termelõi interjúk és tudományos cikkek százai, valamint személyes termelési tapasztalatok alapján mutatja be, hogyan és miért lesz egy-egy zöldségünk értékesebb, ha otthoni vagy kistermelésbõl származik, mint
ha nagyüzemben állítják elõ. Milyen tápanyagtartalmú az a zöldség, amit a boltban találunk? Honnan jön? Mekkora a vegyszerszennyezettség kockázata? Mennyi energiát igényelt az elõállítása? Pontosan miért is állítják a szakemberek, hogy fogyasszunk sok zöldséget? És mennyi a sok? Ezeket a kérdéseket saját egészségünk és életminõségünk érdekében is érdemes feltenni, de ennél többrõl van szó: a világ szén-dioxid-lábnyomának körülbelül egyharmada kapcsolódik a táplálkozásunkhoz, így az étkezésünkkel a világunk sorsát is alakítjuk. A változtatást otthon is elkezdhetjük. Elsõ lépésként elég, ha igazi ínyenccé válunk, idõt és energiát fordítunk táplálkozásunkra, és szezonálisan étkezünk.
További információk
| Író | |
|---|---|
| Kiadó | |
| Lapszám | |
| Kiadás éve |