Lakoma 3. – A francia konyha legfinomabb ételeibõl
A lakoma folytatódik – a Földközi-tenger keleti medencéje és Olaszország után Váncsa István ezúttal a francia konyha rejtelmeibe vezeti be az olvasót. A Lakoma – A francia konyha legfinomabb ételeibõl ugyanakkor nem pusztán szakácskönyv: életszemlélet inkább, az emberi szellem lenyomata a gasztronómián keresztül. Gondolatgazdag, akár egy filozófiai mû, és bár elmélkedéssel még senki nem lakott jól, Váncsa bebizonyítja, hogy a gondolat lehet az étel fûszere.
Hogyan mûködik egy vándorpiac? Mi az elõétel jelentõsége? Miért fontos csalánleves? Az esszék olvasása egyfajta meditáció a fõzés gyakorlata elõtt, hiszen az ételnek is más íze lesz, ha tudjuk, mi formálta olyanná, amilyen.
5 999 Ft
Elfogyott
Leírás
A lakoma folytatódik – a Földközi-tenger keleti medencéje és Olaszország után Váncsa István ezúttal a francia konyha rejtelmeibe vezeti be az olvasót. A Lakoma – A francia konyha legfinomabb ételeibõl ugyanakkor nem pusztán szakácskönyv: életszemlélet inkább, az emberi szellem lenyomata a gasztronómián keresztül. Gondolatgazdag, akár egy filozófiai mû, és bár elmélkedéssel még senki nem lakott jól, Váncsa bebizonyítja, hogy a gondolat lehet az étel fûszere.
Hogyan mûködik egy vándorpiac? Mi az elõétel jelentõsége? Miért fontos csalánleves? Az esszék olvasása egyfajta meditáció a fõzés gyakorlata elõtt, hiszen az ételnek is más íze lesz, ha tudjuk, mi formálta olyanná, amilyen.
További információk
| Író | |
|---|---|
| Kiadó | |
| Lapszám | |
| Kiadás éve |