Fenséges mentes sütemények – 100 glutén- és tejmentes recept

Mentesen is fenségesen?

Több mint 100 recept bizonyítja, hogy lehetséges!

Azoknak sem kell lemondaniuk a desszertek adta élvezetrõl, mennyei ízekrõl, akik glutén- vagy tejérzékenyek, netán a tojást is nélkülözniük kell.

Ha egy jól ismert klasszikusra vágyunk, mint a linzer, az isler vagy a zserbó; netán nosztalgikus hangulatban nagymamáinkat megidézõ sütire áhítozunk, mint a hatlapos és a mézeskrémes, a nõi szeszély, a néró vagy a lakodalmas barack, mostantól mentesen is elkészíthetjük. Kalandozhatunk a retró cukik világában is, míg Duna-hullámot, piramis vagy puncsszeletet falatozunk; a kávé mellé kínált francia madeleine vagy olasz cantucci pedig a határokon túlra repít. A hétköznapokat megédesítõ desszertek mellõl nem hiányoznak az ünnepi torták sem, mint a dobostorta, a Fekete-erdõ vagy a sajttorták különbözõ változatai. Ez utóbbihoz magunk is elkészíthetjük a növényi alapú sajtot, hiszen ebben a pazarul fotózott könyvben számtalan tippet, alapreceptet, is találhatunk.

Horváth Judit mentes recepteket fejleszt. A Mentes Kovászmûhely Facebook-csoport alapítója, mentes fõzõtanfolyamokat tart, képzett cukrász. A híres angliai Cake&Bake Show, valamint a Cake International versenyein többször nyert, 2013-ban pedig megkapta a Cupcake of the Year díjat. Külföldi magazinokban is jelentek meg receptjei.

Egri Katalin a gasztronómia világában érzi magát igazán otthon. Képzett csokoládémester, barista, cukrász, pék és regisztrált sajtbíráló. Judittal nemcsak a barátságuk és a sütés szeretete köti össze, hanem most már ez a könyv is.

8 500 Ft

1 készleten

Leírás

Mentesen is fenségesen?

Több mint 100 recept bizonyítja, hogy lehetséges!

Azoknak sem kell lemondaniuk a desszertek adta élvezetrõl, mennyei ízekrõl, akik glutén- vagy tejérzékenyek, netán a tojást is nélkülözniük kell.

Ha egy jól ismert klasszikusra vágyunk, mint a linzer, az isler vagy a zserbó; netán nosztalgikus hangulatban nagymamáinkat megidézõ sütire áhítozunk, mint a hatlapos és a mézeskrémes, a nõi szeszély, a néró vagy a lakodalmas barack, mostantól mentesen is elkészíthetjük. Kalandozhatunk a retró cukik világában is, míg Duna-hullámot, piramis vagy puncsszeletet falatozunk; a kávé mellé kínált francia madeleine vagy olasz cantucci pedig a határokon túlra repít. A hétköznapokat megédesítõ desszertek mellõl nem hiányoznak az ünnepi torták sem, mint a dobostorta, a Fekete-erdõ vagy a sajttorták különbözõ változatai. Ez utóbbihoz magunk is elkészíthetjük a növényi alapú sajtot, hiszen ebben a pazarul fotózott könyvben számtalan tippet, alapreceptet, is találhatunk.

Horváth Judit mentes recepteket fejleszt. A Mentes Kovászmûhely Facebook-csoport alapítója, mentes fõzõtanfolyamokat tart, képzett cukrász. A híres angliai Cake&Bake Show, valamint a Cake International versenyein többször nyert, 2013-ban pedig megkapta a Cupcake of the Year díjat. Külföldi magazinokban is jelentek meg receptjei.

Egri Katalin a gasztronómia világában érzi magát igazán otthon. Képzett csokoládémester, barista, cukrász, pék és regisztrált sajtbíráló. Judittal nemcsak a barátságuk és a sütés szeretete köti össze, hanem most már ez a könyv is.

További információk

Író

Kiadó

Lapszám

Kiadás éve