Élõ növényi sajtok, tejek – Nyers finomságok, nemcsak laktózérzékenyeknek!
A teljes értékû növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevõt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg "üres" kalóriának köszönhetõen túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás – ötlet hiányában – gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékbõl néhány egyszerû alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerûen.
Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértõjének új "élõ" könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót. Szemgyönyörködtetõ és ínycsiklandó receptjeivel nemcsak azoknak kínál egészséges alternatívát, akik szeretnének áttérni a teljes értékû növényi étrendre, hanem remek ötletekkel szolgál az új és izgalmas ízeket kedvelõ kísérletezõknek is.
4 590 Ft
Elfogyott
Leírás
A teljes értékû növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevõt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg "üres" kalóriának köszönhetõen túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás – ötlet hiányában – gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékbõl néhány egyszerû alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerûen.
Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértõjének új "élõ" könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót. Szemgyönyörködtetõ és ínycsiklandó receptjeivel nemcsak azoknak kínál egészséges alternatívát, akik szeretnének áttérni a teljes értékû növényi étrendre, hanem remek ötletekkel szolgál az új és izgalmas ízeket kedvelõ kísérletezõknek is.
További információk
| Író | |
|---|---|
| Kiadó | |
| Lapszám | |
| Kiadás éve |