Egy csipet józan íz – 345 recept
Sem szakácskönyvekre szakosodott kiadó, sem szakácskönyvek lelkes gyûjtõje nem vagyok. Viszont nagy becsben tartom a mûfaj néhány emlékezetes darabját, amilyen ez a könyv is. Elképzelni sem tudnám az életemet jó ételek nélkül, és senki másnak sem kívánnék íztelen életet. A jó étel – legyen bár egyszerûbb vagy bonyolultabb kompozíció – éppúgy feltölt és boldogít, mint bármely más jól sikerült alkotás. Ráadásul elfogyasztani éppoly izgalmas, mint csodálni vagy elkészíteni. Miközben kutatjuk az alapanyagok természetét és a kombinációk titkát, a világ természetes rendjét kutatjuk: ízek és állagok újabb harmóniái nyílnak meg, szinte végtelenül. Számomra éppen ezért a maradandó szakácskönyv nem holmi fényképészeti és nyomdatechnikai remek, nem is tévéséfek színes-vaskos dedikálókártyája, hanem – mint ez a könyv – bevezetés az ízek és alapanyagok kultúrájába. Salamon Magda rengeteg receptet kínál, de ami ennél is fontosabb: olyan konyhai gondolkodásmódot, amellyel saját magunk is szabadon alkothatunk és a környezetünk ehetõ alapanyagaiból elkészíthetjük a magunk józan ízeit. – Sárközy Bence
4 499 Ft
Elfogyott
Leírás
Sem szakácskönyvekre szakosodott kiadó, sem szakácskönyvek lelkes gyûjtõje nem vagyok. Viszont nagy becsben tartom a mûfaj néhány emlékezetes darabját, amilyen ez a könyv is. Elképzelni sem tudnám az életemet jó ételek nélkül, és senki másnak sem kívánnék íztelen életet. A jó étel – legyen bár egyszerûbb vagy bonyolultabb kompozíció – éppúgy feltölt és boldogít, mint bármely más jól sikerült alkotás. Ráadásul elfogyasztani éppoly izgalmas, mint csodálni vagy elkészíteni. Miközben kutatjuk az alapanyagok természetét és a kombinációk titkát, a világ természetes rendjét kutatjuk: ízek és állagok újabb harmóniái nyílnak meg, szinte végtelenül. Számomra éppen ezért a maradandó szakácskönyv nem holmi fényképészeti és nyomdatechnikai remek, nem is tévéséfek színes-vaskos dedikálókártyája, hanem – mint ez a könyv – bevezetés az ízek és alapanyagok kultúrájába. Salamon Magda rengeteg receptet kínál, de ami ennél is fontosabb: olyan konyhai gondolkodásmódot, amellyel saját magunk is szabadon alkothatunk és a környezetünk ehetõ alapanyagaiból elkészíthetjük a magunk józan ízeit. – Sárközy Bence
További információk
| Író | |
|---|---|
| Kiadó | |
| Lapszám | |
| Kiadás éve |