Az vagy, amit a nagyszüleid megettek – Amit a táplálkozásról, életmódról, epigenetikáról és a krónikus betegségek eredetérõl tudni kell

Egyaránt tekints a múltba és a jövõbe ahhoz, hogy megtanulj egészségesen élni és így örökségként vitalitást hagyj hátra utódaidnak.

Amíg meg nem ismertem David Barker munkásságát, annak a hagyományos elképzelésnek a híve voltam, hogy a krónikus betegségek kialakulása jórészt a szüleinktõl örökölt génektõl és az általunk választott életmódtól függ. A kérdést azonban ma más szemmel nézem. Valóban érintettek ebben génjeink is, de inkább olyan szinten, mint egy film fõszereplõi. A genom szempontjából az epigenomot tekinthetjük a filmrendezõnek, aki meghatározza, hogy az egyes gének mikor lépnek a színre.

Korábban a vita arról szólt, hogy vajon a természet adta gének vagy a táplálkozás hatásai erõsebbek, mintha két egymás ellen harcoló tábort alkotnának. Az epigenetika tudományának köszönhetõen tudjuk, hogy az életmód jelentõs szerepet játszik a krónikus betegségek kialakulásában, de nem egészen úgy, ahogy azt korábban gondoltuk. Génjeink és az életmód szorosan összefonódnak, jusson eszünkbe a kettõs hélix képe. A DNS két párhuzamos szálához hasonlóan a természet adta gének és a táplálkozás szoros kapcsolatban állnak egymással, és ez életünk minden területére kihat. Sõt hatásuk nem ér véget a szüleiddel és veled, hanem generációkon át terjed.

– Judith Finlayson

Ez nem csak egy újabb, az egészséges életmódról szóló kötet. Elmagyarázza, miért szenvedjük az emberiség történetének legnagyobb járványát, és miért van szükségünk egészségesebb élelmiszerekre, jobb élelmiszer-politikára, és miért kell különös figyelmet fordítani a fiatal nõk és férfiak egészségére és táplálkozására, akik a következõ generáció felnevelésére készülnek. Judith Finlayson egy új és izgalmas látásmóddal szolgál arról, hogyan jutottunk el a jelenlegi állapothoz, és hogyan tudjuk újrateremteni egészséges önmagunkat.

– Dr. Kent Thornburg

Cikkszám: 9789635446889 Kategóriák: , Címkék: ,

7 800 Ft

1 készleten

Leírás

Egyaránt tekints a múltba és a jövõbe ahhoz, hogy megtanulj egészségesen élni és így örökségként vitalitást hagyj hátra utódaidnak.

Amíg meg nem ismertem David Barker munkásságát, annak a hagyományos elképzelésnek a híve voltam, hogy a krónikus betegségek kialakulása jórészt a szüleinktõl örökölt génektõl és az általunk választott életmódtól függ. A kérdést azonban ma más szemmel nézem. Valóban érintettek ebben génjeink is, de inkább olyan szinten, mint egy film fõszereplõi. A genom szempontjából az epigenomot tekinthetjük a filmrendezõnek, aki meghatározza, hogy az egyes gének mikor lépnek a színre.

Korábban a vita arról szólt, hogy vajon a természet adta gének vagy a táplálkozás hatásai erõsebbek, mintha két egymás ellen harcoló tábort alkotnának. Az epigenetika tudományának köszönhetõen tudjuk, hogy az életmód jelentõs szerepet játszik a krónikus betegségek kialakulásában, de nem egészen úgy, ahogy azt korábban gondoltuk. Génjeink és az életmód szorosan összefonódnak, jusson eszünkbe a kettõs hélix képe. A DNS két párhuzamos szálához hasonlóan a természet adta gének és a táplálkozás szoros kapcsolatban állnak egymással, és ez életünk minden területére kihat. Sõt hatásuk nem ér véget a szüleiddel és veled, hanem generációkon át terjed.

– Judith Finlayson

Ez nem csak egy újabb, az egészséges életmódról szóló kötet. Elmagyarázza, miért szenvedjük az emberiség történetének legnagyobb járványát, és miért van szükségünk egészségesebb élelmiszerekre, jobb élelmiszer-politikára, és miért kell különös figyelmet fordítani a fiatal nõk és férfiak egészségére és táplálkozására, akik a következõ generáció felnevelésére készülnek. Judith Finlayson egy új és izgalmas látásmóddal szolgál arról, hogyan jutottunk el a jelenlegi állapothoz, és hogyan tudjuk újrateremteni egészséges önmagunkat.

– Dr. Kent Thornburg

További információk

Író

Kiadó

Lapszám

Kiadás éve