Apám receptjei

A regény fõ helyszíne egy burgundiai kisváros vendéglõje, ahol hagyományos francia ételek sülnek, fõnek, a vendégsereg legnagyobb örömére. A fõhõs Monsieur Henri, a Virágos Állomás régi vágású szakácsa, egyben tulajdonosa, az elbeszélõ pedig a fia, Julien, aki szenvedélyesen kuktáskodik a konyhában, amióta csak az eszét tudja.
Amikor Henri úr kómába esik, Julien ott ül az ágya mellett, és feltolulnak benne az emlékek. Megelevenednek gyerekkora hõsei, apja élete társa, a szépséges, jóságos Hélene, akinek a személye körül fájdalmas titok lappang, Lulu, a fegyvertárs-másodszakács, Nicole, a tûzrõlpattant pincérnõ, Gabriel, az anarchista favágó… És Julien eltöpreng: vajon hová tûnt, megvan-e még valahol vágyai netovábbja, az apai receptkönyv?
Az Apám receptjei a szeretetrõl szól, a történetmesélõ fiúi szeretetérõl és a szerzõ, Jacky Durand szeretetérõl a (francia) konyha iránt.
A magyar kiadás függelékében a fordító Bognár Róbert jóvoltából a Virágos Állomás asztalaira kerülõ ételekrõl, italokról tájékozódhat az olvasó.

Jacky Durand újságíró. Évek óta járja Franciaországot, riportokat, ételkritikákat ír a Libération napilapnak, állandó munkatársa a France Culture rádiónak. Továbbá gasztroblogger, és maga is szakácskodik. Számos mûfajban publikál, az Apám receptjei a második regénye.

Cikkszám: 9789633556306 Kategóriák: , , Címkék: ,

2 950 Ft

1 készleten

Leírás

A regény fõ helyszíne egy burgundiai kisváros vendéglõje, ahol hagyományos francia ételek sülnek, fõnek, a vendégsereg legnagyobb örömére. A fõhõs Monsieur Henri, a Virágos Állomás régi vágású szakácsa, egyben tulajdonosa, az elbeszélõ pedig a fia, Julien, aki szenvedélyesen kuktáskodik a konyhában, amióta csak az eszét tudja.
Amikor Henri úr kómába esik, Julien ott ül az ágya mellett, és feltolulnak benne az emlékek. Megelevenednek gyerekkora hõsei, apja élete társa, a szépséges, jóságos Hélene, akinek a személye körül fájdalmas titok lappang, Lulu, a fegyvertárs-másodszakács, Nicole, a tûzrõlpattant pincérnõ, Gabriel, az anarchista favágó… És Julien eltöpreng: vajon hová tûnt, megvan-e még valahol vágyai netovábbja, az apai receptkönyv?
Az Apám receptjei a szeretetrõl szól, a történetmesélõ fiúi szeretetérõl és a szerzõ, Jacky Durand szeretetérõl a (francia) konyha iránt.
A magyar kiadás függelékében a fordító Bognár Róbert jóvoltából a Virágos Állomás asztalaira kerülõ ételekrõl, italokról tájékozódhat az olvasó.

Jacky Durand újságíró. Évek óta járja Franciaországot, riportokat, ételkritikákat ír a Libération napilapnak, állandó munkatársa a France Culture rádiónak. Továbbá gasztroblogger, és maga is szakácskodik. Számos mûfajban publikál, az Apám receptjei a második regénye.

További információk

Író

Kiadó

Lapszám

Kiadás éve