A hosszú élet ízei – 100 recept, hogy 100 évig élj

"A 100 év fölöttiek a világ minden táján esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdõdik."
– Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói

Földünk Kék Zónáiban élnek a világon a leghosszabban az emberek. Ezek a varázslatos helyek Szardínián, a Costa Rica-i Nicoya-félszigeten, egy apró görög szigeten, Ikarián, a kaliforniai Loma Lindában és a japán Okinava-szigeteken találhatók.
Ez a különleges könyv ezekbe a világokba röpíti el olvasóját, hogy olyan ételeket ismerhessünk meg, mint a szardíniai zöldfûszeres-lencsés minestrone, az ikariai hosszú élet raguja vagy a nicoyai babos-rizses gallo pinto. Izgalmas, mégis könnyen elkészíthetõ ételek tárháza, egyúttal a Kék Zónákba vezetõ térkép, melynek segítségével megerõsíthetjük az immunrendszerünket, meghosszabbíthatjuk az életünket, és nem utolsósorban a mi konyhánkba is beköltözhet a fõzés felhõtlen öröme.
A szerzõ és munkatársai közel két évtizede járják a világot az egészséges öregedés titkait kutatva.

"Hiába jártunk a Föld több mint 100 országában, a Kék Zónákban filmezve egy teljesen új világ tárult fel elõttünk. Egy egészségesebb, egyszerûbb és hosszabb élet lehetõsége. A hosszú élet titkai után kutatva a Kék Zónákban mi is végigkóstolhattuk 100 éves szereplõink legegészségesebb ételeit, és evés közben láttuk az arcukon, hogy még most is élvezik az ízeket és az életet. Narancsot, citromot és olivát szüreteltünk velük, kecskét és tehenet fejtünk együtt, és volt olyan 100 éves, aki levitt a borospincéjébe. Szardíniától Japánig mindannyian esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdõdik."
Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói

Cikkszám: 9789635722211 Kategóriák: , , Címkék: ,

8 999 Ft

1 készleten

Leírás

"A 100 év fölöttiek a világ minden táján esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdõdik."
– Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói

Földünk Kék Zónáiban élnek a világon a leghosszabban az emberek. Ezek a varázslatos helyek Szardínián, a Costa Rica-i Nicoya-félszigeten, egy apró görög szigeten, Ikarián, a kaliforniai Loma Lindában és a japán Okinava-szigeteken találhatók.
Ez a különleges könyv ezekbe a világokba röpíti el olvasóját, hogy olyan ételeket ismerhessünk meg, mint a szardíniai zöldfûszeres-lencsés minestrone, az ikariai hosszú élet raguja vagy a nicoyai babos-rizses gallo pinto. Izgalmas, mégis könnyen elkészíthetõ ételek tárháza, egyúttal a Kék Zónákba vezetõ térkép, melynek segítségével megerõsíthetjük az immunrendszerünket, meghosszabbíthatjuk az életünket, és nem utolsósorban a mi konyhánkba is beköltözhet a fõzés felhõtlen öröme.
A szerzõ és munkatársai közel két évtizede járják a világot az egészséges öregedés titkait kutatva.

"Hiába jártunk a Föld több mint 100 országában, a Kék Zónákban filmezve egy teljesen új világ tárult fel elõttünk. Egy egészségesebb, egyszerûbb és hosszabb élet lehetõsége. A hosszú élet titkai után kutatva a Kék Zónákban mi is végigkóstolhattuk 100 éves szereplõink legegészségesebb ételeit, és evés közben láttuk az arcukon, hogy még most is élvezik az ízeket és az életet. Narancsot, citromot és olivát szüreteltünk velük, kecskét és tehenet fejtünk együtt, és volt olyan 100 éves, aki levitt a borospincéjébe. Szardíniától Japánig mindannyian esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdõdik."
Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói

További információk

Író

Kiadó

Lapszám

Kiadás éve